auta 0 R a) Înainte de începerea proiectului, scrie într-un minut numele u ţării şi a localității unde locuiește. b) Defineşte, într-un mod personal, noțiunea de prietenie. Călătorie și prietenie Proiect tematic DESCOPERĂ! La finalul unui capitol cu titlul Călătorii şi aventuri, îți propun, prin intermediul unui proiect, o călătorie care să dovedească frumusețea pri- loseşte surse IV. Colecta Document reală (imaginară), În prima s căuta inform eteniei. O schiță completă a unui astfel de proiect vei te. Utilizeaz- găsi în manualul digital, iar mai jos sunt oferite câteva modernă. indicații de rezolvare pentru realizarea proiectului. Lucrează individual! Alege un prieten român/din la traseu și la I. Organizarea lucrului individual traseu din România, alcătuit de tine. Proiectul se va altă țară pentru o călătorie reală sau imaginară pe un Intâmplările derula pe parcursul a două săptămâni. tenia dintre v Redacteaz II. Identificarea resurselor Cu ajutorul profesorului, identifică sursele de in- o listă de lucrări recomanda- formare: alcătuiește te pentru a afla informații despre obiectivele cultu- rale care vor fi prezentate prietenului, pe parcursul călătoriei; propune fotografii, imagini, alte surse de documentare (site-uri, de exemplu); stabileşte resur- sele materiale necesare (consumabile, calculator, im- primantă etc.) și calendarul realizării proiectului. III. Precizarea elementelor de conținut Cu ajutorul profesorului, întocmește proiectul. Acesta va conține: pagina de prezentare; e-mailul către prieten/prietenă în care este invitat(ă) într-o călătorie reală sau imaginară, precizându-se durata, traseul, obiectivele culturale ce vor fi vizitate; texte (jurnal de călătorie, scrisori) care vor prezenta posi- bile întâmplări din timpul călătoriei şi care vor dove- di importanța și frumusețea prieteniei, cu accent pe loialitate, ajutor, spirit de sacrificiu etc.; concluziile după călătorie care să redea impresiile, sentimentele legate de cele văzute, trăite sau imaginate; bibliogra- fia, anexele (produsele realizate din activități, ima- gini, notițe etc.). prietenul est V. Prezent Prezintă- Criteriile • respectare ginalitatea; La sfârșit punctaj într a-şi evalua a Am fold . Inform corespunzăt . Am con proiectului . Am luc . Din pe succes.