👤

it n + Trageti la sorți cartonașe pe care sunt scrise următoa- rele indicatii: Eu sunt... AUTORUL * cine sunt? în ce raport mă aflu cu textul Ursul? . ce știu despre acţiunea din text? Eu sunt... PETRICĂ cine sunt? ce rol am în raport cu întâmplările din text? particip la acțiune? - ce știu despre întâmplările relatate? ce nu ştiu despre întâmplările relatate? Eu sunt ... PAVEL-BACI • cine sunt? • ce rol am în raport cu întâmplările din text? particip la acțiune? • ce știu despre întâmplările relatate? • ce nu ştiu despre întâmplările relatate? Eu sunt ... g SPAȚIUL • ce locuri pun la dispoziția desfășurării acțiunii? a Eu sunt... NARATORUL • cine sunt? ce rol am în raport cu întâmplările din text? . particip la acțiune? - ce știu despre întâmplările relatate? - ce nu ştiu despre întâmplările relatate? Eu sunt ... BERTA * cine sunt? . ce rol am în raport cu întâmplările din text? particip la acțiune? . ce ştiu despre întâmplările relatate? • ce nu ştiu despre întâmplările relatate? Eu sunt... TIMPUL . ce interval/momente pun la dispoziția desfăşurării acțiunii? mă desfăşor liniar sau fac şi salturi înapoi? Eu sunt ... ACȚIUNEA d când mă desfășor: în trecut, în prezent sau în viitor? câte fire narative am? mă desfășor prin înlănțuire sau prin alternanță? h Răspundeţi în două minute întrebărilor de pe carto- nașe. Prindeți cartonașele pe panouri afişate în clasă. Profesorul desemnează câte un elev pentru a pre- zenta rezultatele fiecărei categorii.​