Scrie ideile principale sub formă de enunt,apoi sub formă de titlu: "După multe zile şi nopţi veni şi iarna. Întâi unul, apoi mai mulţi, apoi sute şi mii căzură fulgii moi de zăpadă pe pământul negru.Ca o plapumă de zăpadă se aşternea neaua peste tot. Greieraşul cenuşiu se mişcă încetinel în ascunzişul lui,se întoarse de pe o parte pe alta şi deschise ochii un pic. Ce bine e !Ce căldură ! mormăi el. Nu zic, ce bine era dacă-mi adunam de cu vară câte ceva de mâncare ! N-aş mai fi atât de sărăcuţ! Noroc că m-am învăţat să rabd... - Deodată îşi aduse aminte că nu era singur prin părţile acelea.şi numaidecât se auzi,ca din depărtare glăsciorul firav al seminţei : Mă rog, mama matale nu ţi-a dat desagă cu bunătăţi de tot felul? Uite, eu una n-am nicio grijă.Stau liniştită la întuneric şi aştept.Am de toate. Mama mi-a umplut sacul cu tot ce-a avut mai bun în cămară şi acum, aşa mică cum sunt, nu duc lipsă de nimic. Vorbăreţe mai sunt şi seminţele astea ! zise greieraşul cam cu necaz şi închise iarăşi ochii." - un greier mic")