12. Corectează construcțiile pleonastice din următoarele enunţuri: . Cei doi colegi au colaborat împreună pentru acest proiect. • Coboară jos mai repede! • Copilașul cel micuț începuse a râde. • Bolnavul suferea de fotofobie la lumină şi medicii i-au recomandat un tratament intravenos în venă cu nume- roase multivitamine. • Copilul primise cadou o tricicletă cu trei roţi. ● Investigatorii au localizat unde a avut loc accidentul. •N-are altă grijă decât numai învățatul. • Produsul acesta este mai inferior față de celălalt. • În grădină a fost montat un hidrofor pentru apă. • Acest insecticid ucide toți dăunătorii nocivi. • Amintirea sa va dăinui permanent în sufletele noastre. • Bunicul meu are hipertensiune mare şi face tratament. • Colegul nostru are tendinţa de a se supraaprecia foarte mult. • Îmi plac filmele cu happy-end fericit. • În această problemă, am convenit de comun acord cu toți colegii mei. • Funcționarul ne-a pus să ne facem autobiografia noastră şi apoi să revenim din nou la ghiseu. • Directorul a preferat mai bine să reinvestească un procent de 30% din profit. • Întrucât mai erau mulți călători pe peron, am avansat înainte pentru a le permite tuturor să urce sus. • Vameşii au reuşit să stopeze contrabanda ilegală cu alcool. . Bunicii mei au aniversat 50 de ani de convieţuire împreună. • Alegerile electorale din acest an au înregistrat un succes în ceea ce privește participarea alegătorilor.