👤

Folo 37. Citeşte, cu atenție, textele de mai jos. Subliniază cu o linie pronumele. a) ,,Atunci, el s-a ridicat şi a privit mirat spre mine. Nu ştiam ce purta o pălărie mare, cu boruri late, de culoare albastră. Nu îmi amin- să zic. Când mă pregăteam să îl salut a apărut şi o femeie. Era înaltă, tesc ce a spus ea, însă i-am salutat pe cei doi. Nu mi-au răspuns imedi- at. Atunci, mi-am dat seama că ei nu înţelegeau ceea ce vorbeam Am încercat să îi întreb în engleză, franceză, germană. Nu pricepeau nimic." fratele lui Dorel. b) ,,- Eu nu te-am văzut ieri la şcoală. Ai fost? Da, am fost. Am stat în banca a treia de la geam. Am stat cu - - eu. Joacă foarte bine, ştiai asta? Dorel? El este prietenul nostru. Mereu mergem cu el la tenis. Nu. Am să îl întreb. Poate vine şi cu noi. Mergem la tenis du- minică. Tu vii? Nu ştiu. Duminică trebuie să mergem la bunici. Nu ştii că în fiecare duminică noi mergem la bunici? Nu ţi-am spus?" c) „Mâine venim pe la voi. Sper ca şi voi să ajungeţi de la servi- ciu pe la ora şapte. Aş vrea să îl văd şi pe George. Cred că el nu mă mai cunoaşte. Îmi amintesc doar că îmi spunea tanti şi voia să stea tot timpul la mine în braţe. Noi venim şi cu Ciprian. Îl mai cunoaşteţi? Ta- re aş vrea să vină şi mama, însă dumneaei este prea bătrână şi nu poate merge atât de mult cu maşina."​