👤

1. Ma aflu in tren in drum spre satul bunicilor, locul unde imi petrec toate vacantele de vara. Imediat ce am ajuns, nu am putut sa nu observ un banner imens, care prezenta cele doua pensiuni cochete si un motel recent construite la mai putin de 1 km de casa bunicilor. Locul era plin de turisti, care se cazau la orice ora din zi si din noapte. Noroc ca bunicii locuiau in varful muntelui, langa apa cristalina a paraului Argesel, unde caldura soarelui ma incalzea domol iar aerul de munte imi facea pofta de mancare. Aici, sus era greu de urcat, asa ca eram feriti de galagia turistilor, care nu stiau decat sa cumpere mici si fripturi, sa bea bere, sa faca plaja in jurul piscinei motelului si sa trimita poze si sefie-uri prietenilor ramasi acasa. Pe bunicul l-am gasit la stupi strangand mierea de la albinele, pe care le "creste" de 20 de ani; bunica prepara pe foc, dulcele meu favorit - dulceata de fragi - iar unchiul era plecat in padure sa culeaga ciuperci si plante medicinale, din care sa prepare ceaiuri. Asa isi castigau ei existenta. Vindeau la oras tot ceea ce strangeau si preparau in timpul anului: miere, conserve de ciuperci, ceaiuri medicinale si de fructe de padure. Singurul lucru, pe care nu l-au putut vinde niciodata a fost dulceata de fragi, pentru ca aceea imi era destinata mie. Ce nu reuseam sa mananc la tara, luam acasa, sa am ce manca peste iarna. Nu aveam timp sa ma uit la televizor sau sa navighez pe internet. Preferam sa o ajut pe bunica sa strecoare laptele proaspat muls (de care nu ma mai saturam) si sa prepare branza cu care ne hraneam toti cei din casa sau sa merg in padure si sa ma satur mancand zmeura, mure si capsuni salbatice. Nici nu stiu cand a trecut timpul si a sosit vremea sa ma intorc acasa la Bucuresti, pentru ca peste o saptamana urma sa inceapa scoala. a) Pe baza textului de mai sus identificati urmatoarele elemente: un serviciu de turism - un serviciu de transport - un serviciu de reclama - un serviciu de comunicatii - un servicu de alimentatie publica - un serviciu dd educatie b) Pe baza textului de mai sus identificati: - doua bunuri economice (alimente) obtinute prin activitatea de productie - doua bunuri economice (alimente) obtinute prin activitatea de autoproductie​