c. Formulează ideea centrală a textului. d. Selectează două cuvinte care indică locul unde se află personajele. e. Rescrie următorul enunț, corectând toate greşelile, indiferent de natura lor: Teatrul este lipsit de spectatorii, dar nimeni nu explică că de ce oameni numai merg la teatru 1.4. Încercuieşte litera corespunzătoare fiecărui răspuns corect: a. Tema textului este: A. criza în care se află teatrul şi cultura; B. scrierea unei piese de teatru; C. dorința de schimbare a lumii. b. Alege seria care cuprinde elemente specifice unui text dramatic: A. indicații scenice, dialog, replici; B. indicații scenice, regizor, dialog; C. indicații scenice, spectatori, replici. c. Sinonimul pentru cuvântul subliniat din enunțul M-am prins că erai tu este: A. m-am agăţat; B. mi-am dat seama; C. m-am împiedicat. d. În enuntul Mi s-a părut mie că ți-am mai văzut mutra, există: A. o propoziție principală şi o propoziție subordonată; B. două propoziții principale; C. o propoziție principală şi două propoziții subordonate. e. Alege seria care cuprinde elementele subordonatoare din enunțul Adevărul e că şi pe mine m-au dat afară A. e, că, şi; B. că, şi; C. că.