Încercuiește dintre cuvintele scrise colorat pe cele care trebuie folosite în propozițiile date. a. Maşina a rămas pe geantà/jantà. b. Mi-am scris pe foaie numele şi pronumele/prenu- mele. Cuy at c. Am multe probleme familiale/familiare. d. Am rezolvat exercițiul orar/oral. ia Precizează forma din dicționar a cuvintelor date. ms alergau burniței căzuseră copilașii crenguța. fetiţa înghețaserà norilor ploile pluvială stră- zii tomnatici umbrelelor vântului a Pinsufletit; oditor u Scrie, în pătrate, cifra care indică ordinea în care se găsesc în dicționar cuvintele de mai jos. frunză rafală toamnă • nor * asfalt • cer• gri strugure 3 Ordonează alfabetic cuvintele de mai jos, încercuind litera interioară după care ai făcut aranjarea. jucăne jucat juca jucărioară jucărică jucăuș • jucător Indică, printr-o săgeată, locul unde trebuie plasate în seria B, conform ordinii alfa- betice, cuvintele din seria A. A. brumà frig pâclà toamnà vijelie B. burniță ceaţă lapoviţă ploaie umezeală vânt EST a da Adya · 9 e e · # 8 Subliniază cuvintele din lista de mai jos care trebuie plasate alfabetic între cele două cuvinte din casetă. DIFICULTATI În dicționar, cuvintele sunt aşezate in ordine alfa betică. Dacă primele litere ale cuvântului sunt iden tice, ordonarea se face după prima literà interi oară diferità. De exemplu: vocabular, vocabulà, vocală, vocalic, vocalism, vocaliza, vocalizare, vocaliză. Cuvintele care nu se mai folosesc astăzi se numesc arhaisme. Există, în voca bular, cuvinte folosite doar în anumite zone ale ţării, numite regionalisme. • ploaie ( mar toamnă tractor tiv toartă toaletă tobă tradiție tocător tomberon topor trofeu. torță trac traducere wit Încercuiește litera corespunzătoare seriei care conține numai cuvinte noi. a. abis bleu enervat jder • b. bord declin etaj. mouse B Taie intrusul din fiecare serie de cuvinte cu acelaşi sens. a. deteriorat hodorogit paradit rablagit stricat . a se deplasa a se duce a merge a se mişca a umbla 1. Găsește cuvinte noi care au același sens cu cele de mai jos. * gras însemnat • noroc 2. Subliniază forma corectă a cuvintelor date. 3 puncte bomboană/bonboană minge/mingie prompt/promt crie, în casete, cifre care indică ordinea alfabetică a cuvintelor. mobilitate B model mobil moară mobilă B jucărea c. e-mail fax gadget iarbă d. incert lexic mărar peluză mochetă 3 puncte 3 puncte Din officia punct
![Încercuiește Dintre Cuvintele Scrise Colorat Pe Cele Care Trebuie Folosite În Propozițiile Date A Maşina A Rămas Pe Geantàjantà B Miam Scris Pe Foaie Numele Şi class=](https://ro-static.z-dn.net/files/de7/6b8e08f791d8d7947f6758add559a2f9.jpg)