👤

1. Aplică NOBTC Citește cu atenție textul de mai jos. Vei îndeplini apoi o cerință, ceea ce te va transform xplorator al trecutului. am vizitat, împreună cu prietenul meu cel mai bun, un șantier arheologic. Nu ştiam cum arat iodată aşa ceva. Cel mai repede ne-am împrietenit cu fotograful, care era amuzant şi soci tenoşi, deși erau ocupați cu munca lor. Se pare că prezenţa noastră, a copiilor, le-a purtat na ment dat unul dintre arheologi a strigat către directorul şantierului: mnule director, am găsit ceva foarte interesant, ceva extraordinar!" Am alergat cu toții pe ma esc arheologii „gropile" pe care le sapă) unde se găsise minunea. Era... scheletul unui om. Am ... stai așa... pe craniu avea așezat un coif din argint cu semne ciudate pe el. Lângă sche nt, erau nişte obiecte din argint, o brățară din aur... nişte vase din lut frumos pictate... Vocea ezit cu o întrebare la care nu mă aşteptam: ,,Hei, copii! Aveți o provocare! la să vedem... ce me omn din care au rămas doar oasele? Credeţi că era bogat sau sărac? Credeţi că am putea cum a murit? Să vă văd... cât de mult vă place arheologia?" M oi o continuare a textului pe care l-ați citit. Dați un final acestei ,,întâmplări". Cum a irectorul şantierului şi copii? Ce răspunsuri ar avea copiii? Și, la rândul lor, ce întrel treba, pentru a afla și mai multe informații despre această descoperire? vă inspira, vă puteți folosi de imaginile şi informaţiile de la Dosarul Cum arată un şant buie să aibă între 100 şi 150 de cuvinte în discuție trebuie să includeți cel puțin în NO Ei o epocă istorică. Vor fi apreciate creativitatea, corectitudinea exprimării gramatical ...priceperea micilor arheologi în descifrarea tainelor trecutului. Succes! -NOUSBENEM​