👤

Am şovait arata in fata acestui calet pentru ca n-am izbutit sa aflu încă ziua precisa cand am intalnit-op Maitrey In insemnarile mele din acel an n-am gasit nimic. Numele ei apare acolo mult mai târziu, după ce a jesit din sanatoriu şi a trebuit sa ma mut in casa inginerulul Narendra Sen, in cartierul Bhowanipore. Dar acet sa intamplat in 1929, iar ou intalnisem pe Maitreyi cu cel putin zece luni mai inainte. Şi dacă sufar oarecum Incepand această povestire, e tocmai pentru că nu ştiu cum sa evoc figura el de-atunci şi nu pot retralalele sovit mirarea mea nesiguranța și turburarea celor dintai intalniri, Imi amintesc foarte vag ca vázánd oodata in m aşteptand in fata lui, Oxford Book Stationary"-in timp ce eu şi tatal el inginerul, alegeam carti pentru vacant de Craciun-am avut o ciudată tresárire, urmată de un foarte surprinzator dispret. Mi se parea urâtă-cu ochi evoc prea mari şi prea negri cu buzele câmnoase şi rastrante, cu sânii puternici, de fecioara bengaleză crescută paves plin, ca un fruct trecut in copt. Cand am fost prezentat şi şi-a adus palmele la frunte, sa ma salute, Fam v deodată bratul intreg gol si m-a lovit culoarea pielii: mata, bruna, de un brun nemaiintalnit pana atunci sa spus de lut şi de ceara. Pe atunci loculam inca in Wellesley Street la Ripon Mansion, şi vecinul meu de came era Harold Carr, implegat la Army and Navy Stores", a carui tovarăşie o cultivam, pentru ca avea o sum familii prietene in Calcutta, unde imi petreceam şi eu serile și cu ale căror fete ieşeam saptamanal la dancing Cestare d Acestui Harold incerca să-i descriu-mai mult pentru lămurirea mea decât a lui-bratul gol al Maitreyiei şi strani acelui galben intunecat atat de turburator, atat de puțin feminin, de parca ar fi fost mai mult al unei zeites unei cadre decât al unei indiene.

1. precizează modul de expunere utilizat in fragmentul dat si explica rolul naratiunii la persoana 1.
2. stabilește cronotopul textului și menționează scopul acestuia în cadrul romanului.
3. ce tipuri de conflict sunt evidențiate în aceasta opera. notează fiecare conflict evidențiat