îmi trebuie rezumatul acestui aliniat in limita 55-60 cuvinte îmi trebuie urgent
Metamorfoza s-a petrecut după examenul de treaptă. Într-a unsprezecea, din trei clase de umanist a rămas una singură. Excepțională. Avea să înceapă... adevărata viață. Cât aveam de recuperat! Am devenit foarte selectivă şi în materie de cărți. Căpătasem discernământ şi curajul opiniilor personale. Atunci mi-am cunoscut prietenii care mi-au fost, probabil, predestinati: trei băieți, Andrei Bodiu, Caius Dobrescu şi Marius Oprea, care scriau poezie și despre care am tot vorbit de-a lungul vremii, scriitori cunoscuți azi.... Am dat de poezia americană, de romane-altfel (o categorie faţă de care am rămas fidelă!), de filozofie sau de teorie literară, pe care le consideram o necesitate, creierul meu avea mare nevoie de ele, cum corpul avea nevoie de ciocolată. Și eram devoratoare de cărţi de știință, mai ales de biologie, pasiune pe care am păstrat-o până azi. Mi-ar fi plăcut să urmez studii de biologie, să mă fac exploratoare, scafandru, cum văzusem eu în documentarele care se dădeau duminica despre oceanologul Jacques-Yves Cousteau şi echipa lui de pe vasul Calypso. Dar ştiam că așa ceva nu e posibil. Pentru călătorii rămâneau cărțile.