👤

ce forma diferită şi cu sens asemanator sau Sinonimele se stabilesc numai in context. existând foarte putine situațil în care sensurile sunt identice (lexic- ocabular). Sunt sinonime ar acele cuvinte care, cuite, nu schimbă sul enunţului. În cazul atelor cu mai multe ri, se stabilesc me pentru fiecare cuvântului. nimele. Antonimele Ce sunt sinonimele Subliniază sinonimele din textul de mai jos. După ce am incheiat jocul în faţa blocului, am sfârşit de scris compunerea începută la şcoală. Am constatat insa ca am terminat şi caietul, aşa că am spart pușcu lita ca să-mi cumpar unul nou. Astfel, am isprăvit toa- te economiile, dar nu mi-am epuizat resursele, fiindcă bunicul are grijă mereu de mine. Găsește un sinonim pentru cuvântul scris italic în propozițiile de mai jos. a. Antrenamentul m-a epuizat. b. Mi-am facut valiza pentru excursie. Mentionează câte un sinonim al cuvântului aspru din propoziţiile de mai jos. a. Suprafaţa mesei de lemn era aspră. b. Carmen are părul aspru. calului a avut o purtare aspră faţă de bietul animal. c. Stăpânul d. Laurentiu yorben Ce C​