👤

Exercițiu: Realizați rezumatul următorului fragment în 10-15 rânduri: "- Am copilărit într-un sat mic şi familia mea era foarte săracă. zise în continuare Buni. Și sus, în vârful dealului, se afla o vilă impunătoare, în care locuiau un lord şi o lady. Lordul şi Lady Davenport. Era în perioada de după război şi-n vremurile alea nu prea se găsea de mâncare. Îmi era foame, așa că într-o noapte, pe la douăsprezece, când toată lumea dormea, m-am furișat afară din căsuța părinţilor mei. Protejată de întuneric, mi- am croit drum prin pădure şi am urcat până la casa familiei Davenport. - Nu-ți era frică ? întrebă Ben. -Ba da, bineînțeles. Eram înspăimântată, singură în padure, în creierii nopții. În fața casei erau câini de pază. Dobermani mari şi negri. Aşa că m-am cățărat pe un burlan fără să fac pic de zgomot. şi am găsit o fereastră care nu era încuiată pe dinăuntru. La unsprezece ani eram o fetiță foarte mică, foarte plăpândă pentru vârsta mea. Aşa c-am reușit să mă strecor printr-o crăpătură mică a ferestrei şi am ajuns în spatele unei draperii de catifea. Când am dat la o parte draperia, mi-am dat seama că eram în dormitorul soților Davenport. Vai, nu! zise Ben. Ba da, continuă bătrânica. M-am gândit să iau doar nişte mâncare, dar am văzut frumusetea asta mică lângă pat. Arătă către inelul cu diamante. - Deci l-ai luat pur și simplu? - Nu e niciodată chiar atât de simplu să fii un hoț internațional de bijuterii, tinere, spuse Buni. Lordul și soția sa sforăiau de zor, dar dacă i-aş fi trezit, aș fi fost moartă. Lordul dormea mereu cu o puşcă la capul patului.
DAU COROANA!​